sâmbătă, 29 iunie 2013

Nu exista tara bogata cu oameni saraci!

Nu exista tara bogata cu oameni saraci! Din aceasta afirmatie extragem cu usurinta PRIMA indatorire patriotica a fiecarui cetatean:

1. Munceste si prospera, desprinde-te economic cat mai mult posibil de stat, recapata-ti demnitatea individuala prin castigarea libertatii economice, si, cand ai trecut ”pragul”, fii solidar! (numai cei puternici pot fi generosi!)

Guvernele nu pot face tari bogate dintr-un motiv foarte simplu: nu pot (si de altfel nici nu vor) sa dea fiecarui cetatean dupa trebuinta...aceasta a fost o utopie care a luat sfarsit, in unele tari intr-un mod dramatic... De aceea, regula de baza si prima indatorire patriotica a fiecarui cetatean, este sa devina independent economic fata de stat. Adica rezultatele muncii lui sa-l plaseze deasupra nivelului de saracie!
 EVIDENT, STATUL, EXONERAT DE RASPUNDEREA EXISTENTEI ACESTUI CETATEAN; TREBUIE SA SE ABTINA SA-L PEDEPSEASCA PENTRU CA A MUNCIT, PRIN IMPOZITE STUPIDE, CU CARE SA PREMIEZE ULTERIOR LENEA SI NESIMTIREA.
Momentul in care va fi nevoit sa plateasca impozit pe venit, trebuie sa-i aduca cetateanului satisfatie si un sentiment de mandrie: ”Iata, prin fortele mele, am reusit sa ma stabilizez financiar si am pasit cu mandrie in randul CONTRIBUABILILOR. Nu mai sunt un nimeni, sunt o persoana care a ajuns sa participe direct la bunastarea comuna” Si pana acum a contribuit destul de mult: nu a cerut nimic de la nimeni, iar cel putin 24% din banii repusi in circulatie de catre acesta s-au adunat la cauza comuna! Va urma...

2 comentarii :

  1. Sunt de acord ca ar trebui sa fim independenti economic, dar cred ca cel putin 80% din tara asta nu stiu ce inseamna asta, venit global, venit net, salariu, impozit, asigurari de sanatate sau pensie. Nu inteleg ce li se intampla! Ei cred ca toate astea sunt gratuite, ca li se cuvin, nici nu vad banii astia, se duc la doctor sau la analize si zic ca sunt gratuite, nu stiu ca banii aia li s-au oprit din salariu, ca firma angajatoare a platit de 2 ori mai mult la stat pentru fiecare sau ca unul a contribuit mai mult decat altul pentru aceleasi servicii. Se pare ca romanul este multumit cu ce are, mult...putin...ce conteaza? Mai ciupeste de ici-colo...Ce mai conteaza demnitatea si respectul de sine? Astea sunt probleme abstracte, nu trec prin stomac. Iar problemele comune...ce sunt alea?! Romanul nu are spirit comunitar, doar daca e de barfa sau de ”murit si capra vecinului”...alte probleme abstracte...Asa ca nu putem sa vorbim nici de respectul fata de ceilalti. Ca sa fii generos, trebuie sa fii puternic, bine spus. Dar noi nu suntem un popor puternic!?! Suntem plini de lasitati, meschinarii, rautati. Statul nu suntem noi, poporul? Cum o sa fie statul puternic? Sunt multe gandiri invechite de daramat, multa intunecime si ignoranta de inlaturat si multa lipsa de bun-simt de corectat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine spus!
      Sa facem un calcul simplu:
      cheltuielile unei firme cu un salariat in mediul privat (contributor net), cu salariul minim brut pe economie, 700 RON sunt in valoare de 897 Lei. Cum se impart acestia?
      Pai, salariatul care si-a rupt pingelele, mainile sau coatele 22 de zile pleaca acasa cu 530 Lei. Statul colecteaza fara sa-si bata capul in total 367 Lei.
      Recapitulare:
      firma plateste: 897 Lei
      omul primeste: 530 Lei
      statul colecteaza:367 Lei
      Buun, si ce face statul cu ei? Multe, intre care isi plateste si unii manageri de la entitati cu pierderi...Posta Romana de exemplu...
      Managerul PR care nu-si mai vede capul de cum sa mai faca niste pierderi...vrea 12000 EURO net pe luna, ca doar conduce 20000 de oameni, nu-i de colea...
      12000 EURO = 53000 Lei net pe luna.
      deci:
      salariul net: 53000 Lei
      contributii, taxe, impozite: 34506 Lei
      Posta (statul) cheltuie in total cu managerul de pierderi:87506 Lei

      87506 impartit la 367 = aprox. 240

      ADICA statul ia banii de la 240 de salariati amarati ca sa-i cheltuie cu un manager care genereaza pierderi...
      Vreti sa continuam calculele si la 19000 Euro la te miri ce comisie, 24000 la alta, etc?
      Presupunand ca sunt 100 de astfel de manageri, va ganditi ca pentru salariile lor sunt taxati la sange 24000 de oameni care muncesc cinstit?
      Dar daca sunt 1000??? 240000 (un sfert de milion de oameni) care muncesc pr branci sunt taxati pana la pauperizare pentru a plati salariile unor generatori de pierderi...
      Mai credeti ca fara credite statul poate plati salariile si pensiile? Mai credeti ca in actuala organizare Romania mai poate iesi la liman?
      Si stiti care e culmea? Daca toti acesti manageri sunt dati afara maine, respectivele entitati merg cel mult la fel de prost...facand in schimb o economie enorma...

      Ștergere