Salariul MINIM,
Nu exista tara bogata cu oameni saraci!
Criteriul de performanta al conducerii unei tari (guvern-opozitie-administratie) trebuie sa fie nivelul salariului minim.
Pentru ca economia nu suporta salariu minim lunar ridicat, trebuie umblat la codul muncii (flexibilizare) si stabilit un salariu minim orar mare (adica sa incurajezi munca eficienta si nu statul degeaba 8 ore pe zi ~22 zile pe luna).
Pentru ca guvernantii sa fie preocupati de bunul mers al lucrurilor, raportul dintre minimul pe economie si maximul bugetar sa nu fie mai mare de 1/5. Altfel se pierde orice contact cu realitatea...
Preocuparea majora a conducatorilor trebuie sa fie nivelul de integrare (salariul, impozitul, contributiile etc) ale cetateanului cel mai defavorizat care vrea sa lucreze onest, dar nu are nici o calificare...Cand statutul acestuia va fi rezolvat, toate celelalte categorii vor trai cel putin decent.
"Romania 89-09 - O intamplare cu un antreprenor roman" sau "Dupa 20 de ani de pseudo-capitalism, mici intreprinzatori romani invoca nationalizarea". Titluri inspirate de piesele lui Alexandr Vampilov, inainte sa se afunde definitiv in Baikal...
Sunt de acord cu schimbarea Codului muncii. Ideea este interesanta, sper sa fie cineva cu putere de decizie care sa o ia in seama...?! Cetateanul trebuie lasat sa munceasca si sa traiasca in acelasi timp, ca sa poata plati impozite. Asta trebuie sa faca Statul: sa ma lase sa muncesc eficient, adica sa am profit. Eu platesc impozite daca am din ce. Mai bine nu mai plec de acasa daca trebuie sa muncesc undeva ca fraierul 8 ore pe zi pentru 6 mil. de lei pe luna din care mai imi ia si impozit...!?! Daca poate cineva sa traiasca din banii astia si sa mai plateasca si impozite sau taxe sau "contributii solidare" sau cum le-o mai zice...sa-mi spuna si mie! Cum mai poti sa fii solidar cu cineva daca tu castigi 6 mil de lei pe luna?
RăspundețiȘtergereN-ar fi rau sa explici cum este cu acest salariu minim si poate discutam si despre sensul corect al termenului de "impozit global", adica anual si nu lunar cum este acum.